A magyar Európa Tanácsi Elnökség (2021. március-november) keretében az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, mint az Európa Tanács parlamenti Közgyűlésének alelnöke és a rendezvény fővédnöke, valamint a Miniszterelnökség kormányzati stratégiai kutatásokkal kapcsolatos feladatok ellátásért felelős miniszteri biztosa a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával esélyegyenlőségi konferenciát szervez, melynek címe: „Gyakorlatok és tapasztalatok a diszkrimináció ellenes küzdelemben az Európa Tanács tagállamaiban”. A konferencia 2021. november 11-én 10 és 13 óra között kerül megrendezésre a Parlament Delegációs termében, hibrid (jelenléti és online) eseményként.

Nyitó előadást tart Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért Felelős Államtitkára. A konferencia két szekcióban kerül lebonyolításra, az első szekció címe: „Esélyegyenlőség és diszkrimináció elleni küzdelem az Európa Tanács tagállamaiban”, a második szekcióé: „Nemzeti stratégiák és eredmények a fogyatékkal élő személyek számára.”

A konferencián az Európa Tanács, az ENSZ, a befogadó oktatásért felelős európai uniós ügynökség, valamint a legjelentősebb európai szociális szakmai ernyőszervezet képviselői és szakértői vesznek részt az Egyesült Királyságból, Japánból, Izraelből, Hollandiából, Belgiumból, Romániából, Szerbiából és Magyarországról.